O Jasenicama

Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice. Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka.

 Sastavni dio Općine Jasenica je priobalno mjesto Maslenica. Ime je dobila po stoljetnim maslinicima, koje su stanovnici generacijama do današnjih dana uzgajali uz samu obalu. Svaka od tih maslina je zaseban spomenik prirodne ljepote i kulture prošlih vremena stanovništva, koji tu na tim prostorima žive već više od trinaest stoljeća.

Maslenica se smjestila  u Novigradskom moru na samoj obali, sa svim prednostima zatvorenog i toplog mora hrvatskog priobalja. Zelena vegetacija primorskog sadržaja čini ju još interesantnijom za u novije vrijeme, obiteljski i individualni turizam na ovim prostorima.

Posjeduje svu urbanu infrastrukturu, sa nekoliko konzumnih prodavaonica, manji hotel sa tri zvijezdice na samoj obali, kao i veliki broj komfornih i moderno uređenih apartmana i soba za smještaj gostiju.

U ljetnom periodu prodavaonice rade dugo u noć i snabdijevanje stanovništva i gostiju je neprekidno do 24 sata pa i duže. U samom mjestu se nalazi nekoliko restorana sa bogatom ponudom, diskoteka za mlađu populaciju, kao i ostali sadržaji takve turističke destinacije.

Mjesto smješteno na samoj obali Novigradskog mora, okruženo nacionalnim parkovima i parkovima prirode (park prirode Velebit, nacionalni park Paklenica, kanjon rijeke Zrmanje), a blizina grada Zadra mu daje posebnu vrijednost.

Zahvaljujući neposrednoj blizini autoceste Zagreb – Split, zračnoj luci Zadar, neposrednoj blizini dvaju impozantnih mostova koji premošćuju Novsko ždrilo, kvalitetnom smještaju, ovo turističko mjesto postaje sve traženija turistička destinacija.

Skip to content